Musikk gir Liv til Bangkok

Musikk gir Liv til Bangkok og Immanuel Music School mai 2018
Endelig fikk vi til en tur til våre venner i Bangkok igjen. 4 musikere jobbet ved Immanuel Music School i 8 dager. To musikere fra KSO (Armando og Kjell Åge) og to musikere som bor i Kristiansand (Noelia og Tone).

Det meste av tiden i Bangkok brukte vi til undervisning. Det ble mange individuelle timer og gruppeundervisning. Heldigvis var det sommerferie for barna slik at vi kunne undervise både morgen og kveld. Skolen holdt et nybegynnerkurs med ca 30 barn mens vi var i Bangkok. Kurset inneholdt sang og rytmelek,  musikkteori og litt instrumentalundervisning. Det var veldig fint å leke og spille med alle nybegynnerbarna. De viste en enorm glede og lyst til å lære musikk. Vi underviste de fleste viderekomne elevene også i løpet av uka og noen av dem rakk vi to spilletimer.

Det er stort behov for undervisning og skolen leter etter lærere som de kan ansette på fiolin og cello.

En ettermiddag tok vi med ca 25 barn på konsert med TPO (Thailand Philharmonic Orcherstra) som er Thailands beste orkester. De har en flott konsertsal men den ligger langt utenfor sentrum. Vi fikk hilse på direktøren for TPO og han kjenner til Immanuel Music School. Fon (elev på 11 år ved Immanuel) ble invitert til å være solist med TPO om ca et år. Vi vet ikke om det er realistisk for han men vi prøver å legge til rette for at han skal få denne muligheten. Det vil jo også være til inspirasjon for de andre elvene også.

Vi rakk også et orkesterprosjekt med konsert den kvelden vi reiste hjem. På programmet var Schubert symfoni nr 5. med innleide blåsere. Juniororkesteret spilte også en avdeling med unge Beem som konsertmester. (Tror ikke jeg har sett en stoltere ung musiker) Og så fremførte vi noen stykker med kvartetten fra Norge. Bl.a. 1. sats av Johan Svendsen str.kv, 1. sats fra Haydns «Sunrise» str.kv. samt noen lettere latinske låter.

Siden sist vi var i Bangkok har skolen ofte blitt profilert i media. Ton som leder skolen er nesten blitt en kjendis i Bangkok. Historien om at barn fra håpløse forhold i slummen kan skape en et bedre liv gjennom musikken treffer mange også i Thailand. Skolen har også gode støttespillere lokalt.

De drømmer om å få til en konsert i Norge sammen med KSO igjen når det blir en mulighet….