Besøk i Bangkok 2016

I slutten av september 2016 var 5 musikere fra KSO i Thailand for å jobbe ved en musikkskole i slummen midt i Bangkok.

Etter mer enn 24 timer reise, inkludert fly, venting og biltur kom vi frem til en koselig liten by, Cha-am; ca 170km sør for Bangkok.
Her hadde musikkskolen fått låne et sommerhus til øvingsleir med de eldste elevene. Vi bodde på et gjestehus i nærheten.
I Cha-am hadde vi tre økter pr dag med gruppeprøver og orkesterøvelse. Alle øvelse var utendørs, under husene. Første etasje er åpent og andre etasje står på påler.
Mandag 26. september dro vi til Bangkok. Her var traff vi barna på ettermiddagen hver dag. Helt fra de minste som går i barnehage til de eldste strykerelevene som er tenåringer. Musikkskolen har 4 orkester delt inn etter alder/nivå. Vi hadde også spilletimer med de fleste elvene i løpet av uka. Barna forstår bare litt engelsk, så undervisningen måtte foregå med kroppspråk. Det var en fin opplevelse og se hvor tente, engasjerte og spillesugne alle barne var. Noen av dem er veldig talentfulle men alle viser en enorm iver og spilleglede.
Torsdag kveld spilte vi i kvintetten en minikonsert på et arrangement for norske forretningsfolk i Bangkok. Det ble arrangert av Den Norske Ambassaden, Innovasjon Norge og Handelskammeret i Bangkok. Vi ble godt mottatt og hilste på mange hyggelig mennesker. Tanken bak denne konserten var å skape en relasjon med ambassaden og norske forretningsfolk i Thailand.

Lørdag 1.okt var den store konsertdagen. Musikkskolen fikk sponset en konsertsal og dekket alle kostnader rundt konserten. Det var 2-300 mennesker på konserten. På programmet stod:

Hymne til Kongen (som alltid spilles på konsert)
Andante Festivo av Sibelius
To folkemelodier fra Thailand
Brandenburg konsert nr 3 av Bach (arrangement for strykeorkester)
Holberg Suite av Grieg.

Konserten ble veldig flott og profesjonelt gjennomført og ble velykket på alle måter.
Det var gratis inngang på konserten men det ble gitt mange donasjoner til musikkskolen. Det ble samlet inn ca 70000 kroner!

Søndag ble det tid til en spillejobb med oss fem og fem barn fra musikkskolen i en privat hage satt i stand av venner av musikkskolen. Her kom det mange rike Thaier og de koste deg med Sushi og god drikke. Det ble gitt litt penger til Immanuel Music School.

Det er mange inntrykk vi sitter igjen med etter denne reisen.
De enorme kontrastene, å bli kjent med de fantastiske menneskene, se hvordan musikken gir barna glede, selvtillit og drømmer for fremtiden. Flere har gjennom at de spiller et instrument kommet inn på høyere utdanning!